MĚSTO PRAHA: To je vyzvánění. Znělka našeho prezidenta.

To je vyzvánění. Znělka našeho prezidenta.

Praha jiný pohled 

Dnes na Staromáku – 2 učitelky spolu s žáky, zhruba tak 9. třída.


Jednomu z žáků zazvoní mobil a jako vyzvánění má „písničku“, která je sestříhaná ze Zemanova rozhovoru z Lán. Zeman tam zpívá „Kunda sem, kunda tam“ do rytmu takové té známé skladby Sherry sherry lady.
Učitelka č. 1 (cca 50): Prosimtě nezbláznil ses, co to tady pouštíš.
Žák č. 1: To je vyzvánění. Znělka našeho prezidenta. Na to, co znamená pussy.
Žák č. 2 (očividně budoucí jazykovědec): Hm, to není až tak přesný. Z jazykovýho hlediska je to spíš zdrobnělina. Tudíž spíš kundička než kunda.
U 1 (drsně): Jak se to vyjadřuješ. Hned až přijdem, mi oba dáte žákovskou.
Po chvíli učitelka č. 2 (očividně nedávno vyšlá z fakulty) říká stranou první: Za co je chceš trestat. Vždyť to jsou slova prezidenta republiky. To je přece skvost češtiny. Akorát tim naštveš rodiče a stejně nic nezmůžeš.

CO SE TADY ČTE NEJVÍC - Oblíbené příspěvky

Vybraný příspěvek

A tehdy jdeš za tím svým cílem, vidíš ho, cítíš ho, prožíváš ho a proto nevidíš překážky. Jen cestu…

Google na výletě Spousta lidí životem jen bezcílně bloudí. Neví kam jdou, schovávají se za fráze “dobrý život", “nějaký dobrý vzta...

PŘÁTELÉ A INTERNET

Milí přátelé čtenáři,
jste vítáni na části webových stránek autora, najděte si své informace a záliby. Reportuji co mne zaujalo a vy si vybíráte, případně odbočíte na některou ze souvisejících stránek (v nabídce) níže. Každá stránka je svým způsobem rozcestník.
Myslivcům a přátelům přírody doporučuji Myslivost , cestovatelské příběhy a fotografie ve velkém rozlišení obsahuje SKALWEBSITE i NINIVEWEBSITE. Nešetřím atraktivními videy, kde působí jako doplněk. Pro technoidy internetové fandy je zajímavá stránka BROWSERWEBSITE. Kdo rád vaří zde jsou recepty. Momentky jsou z Prahy. Pohádky pro děti. Expertní poznámky i MEDICINA.

- Tyto stránky se také povedly.

Skvělé surfování na webu přeji!