MĚSTO PRAHA: Marie PunQua Jungová a příběh houslistky ze sociálních sítí...

Marie PunQua Jungová a příběh houslistky ze sociálních sítí...

Příběh houslistky
 Odposlechnuto v pondělí v posledním nočním vlaku Praha - Ústí n/L.

Nastupuju do vlaku a slyším zvuk houslí. Říkám si, že jsem asi fakt unavená, nicméně když jdu kolem prvního kupé, zvuk zesiluje a v druhém kupé sedí paní a hraje na housle, na sedačce má ještě položenou kytaru. Sedla jsem si do třetího kupé a myslela jsem si, že až se vlak rozjede, tak to paní sbalí, protože vlak přece drncá. Nesbalila, až do Roudnice hrála kouzelně na housle a ty pak vyměnila za kytaru a zpěv.
Tak skvělou cestu jsem ještě nezažila.

Jet v noci vlakem, koukat na noční města a k tomu mít jako živý doprovod krásné tóny houslí a kytary je zkrátka jedinečná kombinace.



Pro INFO:

Marie Jungová, zástupce hudební skupiny Punkva, na vánočních trzích v Praze. Marie "PunQua" se věnuje keltské hudbě řadu let, má za sebou několikanásobnou účast na zahraničních festivalech, koncerty velké i komorní, hrává ve slavném drážďanském irish pubu. Má však ráda i pouliční vystupování - v Praze i kdekoli jinde...

INFO:

Ač nerada, tak sem přidávám tenhle článek. Paní, kterou jsem slyšela ve vlaku je paní Marie, která před pár dny zemřela... je to smutný příběh, který by měl být znám:
https://punqua.wordpress.com/.../marie-zemrela-at-zije.../



Ve čtvrtek, 25. 2. 2016 v ranních hodinách dodýchala Marie Junková. Na Národní třídu chodila hrát na…
PUNQUA.WORDPRESS.COM

CO SE TADY ČTE NEJVÍC - Oblíbené příspěvky

Vybraný příspěvek

A tehdy jdeš za tím svým cílem, vidíš ho, cítíš ho, prožíváš ho a proto nevidíš překážky. Jen cestu…

Google na výletě Spousta lidí životem jen bezcílně bloudí. Neví kam jdou, schovávají se za fráze “dobrý život", “nějaký dobrý vzta...

PŘÁTELÉ A INTERNET

Milí přátelé čtenáři,
jste vítáni na části webových stránek autora, najděte si své informace a záliby. Reportuji co mne zaujalo a vy si vybíráte, případně odbočíte na některou ze souvisejících stránek (v nabídce) níže. Každá stránka je svým způsobem rozcestník.
Myslivcům a přátelům přírody doporučuji Myslivost , cestovatelské příběhy a fotografie ve velkém rozlišení obsahuje SKALWEBSITE i NINIVEWEBSITE. Nešetřím atraktivními videy, kde působí jako doplněk. Pro technoidy internetové fandy je zajímavá stránka BROWSERWEBSITE. Kdo rád vaří zde jsou recepty. Momentky jsou z Prahy. Pohádky pro děti. Expertní poznámky i MEDICINA.

- Tyto stránky se také povedly.

Skvělé surfování na webu přeji!