MĚSTO PRAHA: PSYCHOSOMATIKA a DEPRESE I PORUCHY NÁLADY VE MĚSTĚ

PSYCHOSOMATIKA a DEPRESE I PORUCHY NÁLADY VE MĚSTĚ

PES je PŘÍTEL a LIKVIDÁTOR DEPRESE -Zdroj pohybu!
Když deprese přichází, lékaři obvykle zkoumají jako první, co se děje v mysli a mozku. Je však také důležité zkontrolovat, co se děje v těle, protože určité zdravotní problémy jsou spojeny s poruchami nálady. Ve skutečnosti mohou fyzické nemoci - a vedlejší účinky léků - být za téměř 10% až 15% všech případů deprese. 

 
Není to neobvyklé, že fyzická nemoc vyvolá depresi. Až polovina pacientů s infarktem a jedinci s rakovinou cítí splín a mnoho z nich je diagnostikováno s depresí. Mnoho lidí, kteří trpí diabetem, Parkinsonovou chorobou nebo jinými chronickými stavy, jsou depresivní.

Dvě časté poruchy štítné žlázy často ovlivňují náladu. Pokud štítná žláza produkuje příliš mnoho hormonů (hypertyreóza), mohou se objevit manické příznaky. Pokud žláza produkuje příliš malý hormon štítné žlázy (hypotyreóza), může se objevit vyčerpání a deprese. Léčba onemocnění štítné žlázy může často zmírnit problémy s náladou.

Seznam však nekončí. Jiné zdravotní stavy spojené s poruchami nálady zahrnují určité neurologické stavy (roztroušená skleróza, Parkinsonova choroba, Alzheimerova nemoc), další hormonální nerovnováhy a některé nutriční nedostatky, jako je nedostatek vitamínu B 12.

Funguje to i v opačném směru. Deprese může ovlivnit průběh fyzické nemoci. Např. při srdečních onemocněních deprese často způsobí pomalejší zotavení srdce po srdečním záchvatu a představuje zvýšené riziko pro budoucí srdeční potíže. pro léčbu rakoviny je též deprese přitěžující okolnost.

Pokud máte depresi nebo si myslíte, že byste ji mohli mít, důkladná fyzická prohlídka a pečlivá anamnéza mohou pomoci zjistit fyzický zdroj problému - a nejvhodnější léčbu.

Zdroj: Harvard Medical School

- město Praha, zkušenosti z velkoměst

CO SE TADY ČTE NEJVÍC - Oblíbené příspěvky

Vybraný příspěvek

A tehdy jdeš za tím svým cílem, vidíš ho, cítíš ho, prožíváš ho a proto nevidíš překážky. Jen cestu…

Google na výletě Spousta lidí životem jen bezcílně bloudí. Neví kam jdou, schovávají se za fráze “dobrý život", “nějaký dobrý vzta...

PŘÁTELÉ A INTERNET

Milí přátelé čtenáři,
jste vítáni na části webových stránek autora, najděte si své informace a záliby. Reportuji co mne zaujalo a vy si vybíráte, případně odbočíte na některou ze souvisejících stránek (v nabídce) níže. Každá stránka je svým způsobem rozcestník.
Myslivcům a přátelům přírody doporučuji Myslivost , cestovatelské příběhy a fotografie ve velkém rozlišení obsahuje SKALWEBSITE i NINIVEWEBSITE. Nešetřím atraktivními videy, kde působí jako doplněk. Pro technoidy internetové fandy je zajímavá stránka BROWSERWEBSITE. Kdo rád vaří zde jsou recepty. Momentky jsou z Prahy. Pohádky pro děti. Expertní poznámky i MEDICINA.

- Tyto stránky se také povedly.

Skvělé surfování na webu přeji!