MĚSTO PRAHA: Kulajda a lesní houby

Kulajda a lesní houby

Lesní houby očistíme a pokrájíme na větší kusy, které v hrnci na másle restujeme do té doby než přestanou pouštět šťávu.

Poté přilijeme půl litru bílého suchého vína, které svaříme na třetinu objemu.

 Během toho si oloupané brambory rozkrájíme na kostky cca 10x10mm, které osolíme a prudce orestujeme na pánvi dokud nechytnou barvu. 

Brambory pak přendáme do hrnce k houbám spolu s jednou na drobno nakrájenou cibulí, 2 prolisovanými stroužky česneku a redukcí z 0,5l vývaru, a vaříme do té doby než cibule i brambory změknou. 

Nakonec přilijeme 200ml smetany a přidáme nasekaný kopr, přivedeme k varu a ihned vypneme. Dle chuti dosolíme a do kyselíme. Necháme odležet 10 minut a podáváme s pošírovaným vejcem a čerstvým koprem.


Vaříme pro radost

CO SE TADY ČTE NEJVÍC - Oblíbené příspěvky

Vybraný příspěvek

A tehdy jdeš za tím svým cílem, vidíš ho, cítíš ho, prožíváš ho a proto nevidíš překážky. Jen cestu…

Google na výletě Spousta lidí životem jen bezcílně bloudí. Neví kam jdou, schovávají se za fráze “dobrý život", “nějaký dobrý vzta...

PŘÁTELÉ A INTERNET

Milí přátelé čtenáři,
jste vítáni na části webových stránek autora, najděte si své informace a záliby. Reportuji co mne zaujalo a vy si vybíráte, případně odbočíte na některou ze souvisejících stránek (v nabídce) níže. Každá stránka je svým způsobem rozcestník.
Myslivcům a přátelům přírody doporučuji Myslivost , cestovatelské příběhy a fotografie ve velkém rozlišení obsahuje SKALWEBSITE i NINIVEWEBSITE. Nešetřím atraktivními videy, kde působí jako doplněk. Pro technoidy internetové fandy je zajímavá stránka BROWSERWEBSITE. Kdo rád vaří zde jsou recepty. Momentky jsou z Prahy. Pohádky pro děti. Expertní poznámky i MEDICINA.

- Tyto stránky se také povedly.

Skvělé surfování na webu přeji!