MĚSTO PRAHA: Den v Praze a šejkova žena v nehtovém studiu

Den v Praze a šejkova žena v nehtovém studiu

Tihle bubáci jsou z Persie a jsou neškodní foto je Z IRAN Kashan

Není to vtipné, ale je to zajímavý zážitek



 střet se Saudskou Arábií. 21.8. podvečer, sedím na Florenci v nehtovém studiu, abych příteli dokázala, že se o sebe umím starat.  
Najednou přijde do studia rodinka typicky arabského stylu -dcera, matka a muž. Vedle mě usedá slečna zahalená v tom klasickém černém prostěradle a angličtinou vysvětluje vietnamskému personálu, co si chce s nehty nechat udělat, zbytek rodinky odejde. Když mě personál, který nerozumí anglicky (haha a to je studium u hotelu, kde je hromada cizinců) poprosí o překlad, použiju lámanou angličtinou, avšak úspěšně, a personálu vysvětluji, co si dívka žádá. To ještě není ta zábavná část.
  Po odchodu slečny přichází její matka, opět žena v prostěradle, matrona a žena rodu, a velmi nezdvořilým tónem a suverénně si říká o pedikůru svých postarších nohou. To už se ale v salónu utvořila fronta a na paní není čas. Díky bohu už vedle mě sedí slečna znalejší jazyků a překládá madam, že na ni už ten den nezbude čas. 

  To ženu rozlítí do červena a nastane peklo na zemi, začne pokřikovat, co je to za poměry, že její dceru obsloužili hned a ať jí koukají vyhovět, dokonce začíná rozkazovat personálu a snaží se jej přimět, aby přeskočil řadu čekajících zákaznic. Rezignovaná slečna překladatelka jí znovu opakuje, že to není možné, nicméně paní si asi stojí na drátě a prostě se dožaduje svého. Zmatený vietnamský personál, který nerozumí, si vyměňuje zoufalé věty v jejich jazyce. Než se stihnu rozkoukat, tak matrona chytá slečnu překladatelku a rukou naznačuje, že jí podřezává hrdlo, v tu chvíli nevím, jestli se mám víc bát toho, že se dovnitř vřítí s granátem její arogantně vyhlížející manžel, nebo že mi manikér, kterého žena evidentně konsternuje, pokazí moje gelové nehty.

  Slečna překladatelka se snaží uvolnit ze sevření. Po velkém představení (madam stačila urazit personál, klienty i slečnu překladatelku) které z vykulenýma očima sledovalo narvané studio, paní odchází s tím, že druhý den ráno tam prostě bude zas a tentokrát bude po jejím. Když žena odejde, všem se nám uleví, ale můj manikér praví, že je zvědavý, jak to zítra dopadne, protože obě dvě jeho kolegyně odmítají ženu obsloužit s tím, že se jí bojí.
Resume večera: odešla jsem se zážitkem, s nezmršenými gelovými nehty a v celku, protože na granát naštěstí nedošlo.  
 Možná příště, jeden neví co čekat, když si šejkova žena v Evropě něco zamane.

Zdroj: sociální sítě

CO SE TADY ČTE NEJVÍC - Oblíbené příspěvky

Vybraný příspěvek

A tehdy jdeš za tím svým cílem, vidíš ho, cítíš ho, prožíváš ho a proto nevidíš překážky. Jen cestu…

Google na výletě Spousta lidí životem jen bezcílně bloudí. Neví kam jdou, schovávají se za fráze “dobrý život", “nějaký dobrý vzta...

PŘÁTELÉ A INTERNET

Milí přátelé čtenáři,
jste vítáni na části webových stránek autora, najděte si své informace a záliby. Reportuji co mne zaujalo a vy si vybíráte, případně odbočíte na některou ze souvisejících stránek (v nabídce) níže. Každá stránka je svým způsobem rozcestník.
Myslivcům a přátelům přírody doporučuji Myslivost , cestovatelské příběhy a fotografie ve velkém rozlišení obsahuje SKALWEBSITE i NINIVEWEBSITE. Nešetřím atraktivními videy, kde působí jako doplněk. Pro technoidy internetové fandy je zajímavá stránka BROWSERWEBSITE. Kdo rád vaří zde jsou recepty. Momentky jsou z Prahy. Pohádky pro děti. Expertní poznámky i MEDICINA.

- Tyto stránky se také povedly.

Skvělé surfování na webu přeji!